29 juli 2013

Hej hverdag!

I dag starter hverdagen - altså, den hverdag der hedder 'mor alene på barsel med baby'. Larsen er startet igen i dag, efter en måneds ferie. Heldigvis er det ikke de lange arbejdsdage han er startet på, men sin første skoleperiode, hvilket vil sige at han er hjemme hver aften og at de længste dage nok højst kommer til at hedde 8-16. Hurra for det! Det er noget vi kan lide, her i starten af vores nye familie-liv.

Jeg skal finde ud af hvordan jeg skal bruge dagene alene med Marie Sofie. Hvordan man er på barsel. Et er sikkert, jeg vil nyde hende i fulde drag og jeg kan næsten garantere at der ikke kommer til at ske det store her i den første tid - jeg er nemlig stadig rigtig god til at bruge alle mine vågne timer på, at iagttage vores skønne datter.

En ting jeg dog har kastet mig over, er madplaner. Nu hvor Larsen er hjemme hver aften, de næste par måneder, så skal vi i gang med at planlægge vores aftenmåltid, så det ikke ender ud i rugbrød eller take away hver aften. Det er ikke verdens nemmeste opgave, at lave sådan en madplan. Jeg er total idéforladt når det kommer til mad og det at være kæreste med en kok, er slet ikke så behjælpeligt som man tror. Larsen siger nemlig bare at jeg skal vælge lige hvad jeg har lyst til. Ingen hjælp at hente der. Eller jo, når jeg har siddet og svedt over mad til alle ugens dage, så kigger han planen igennem og 'godkender' den.

Men det lykkedes mig da at få lavet en madplan for denne uge, så den deler jeg lige med jer her.

Uge 31
Mandag - Hakkebøf m. tomatsalat
Tirsdag - Rugbrød m. pålæg
Onsdag - Frikadeller m. kartoffelsalat
Torsdag - Hot dogs
Fredag - Lasagne m. salat
Lørdag - Rest lasagne
Søndag - Tortillawraps m. kylling

Så må vi se om den holder stik.

3 kommentarer:

  1. Hvis du laver en hel kylling fx i Römertopf i starten af ugen, har du mad til halvdelen af ugen:
    1) Kylling i Römertopf
    2) Aspargessuppe (kogt på kyllingeben og afpillet skrog)
    3) Ceasarsalad eller Tortillawraps eller Club sandwich (af kyllingebrystet)

    Samme gør sig gældende for gammeldags oksesteg i gryde eller Römertopf:
    1) Gammeldags oksesteg
    2) Sandwich med kold steg eller Vitello Tonnato
    3) Biksemad

    :-)
    Du spørger bare :-)

    SvarSlet
  2. Lille tip for at komme hele vejen rundt i maduniverset, huske sine fisk og grøntsager, stoppe madspild, holde et madbudget og spise sine rester kommer her:

    Mandag: Grød / Suppe (Ofte billigt og mættende)
    Tirsdag: Fjerkræ
    Onsdag: Vegetarisk (det behøver ikke være bønner, men kødfri dage er sundt og godt for miljøet)
    Torsdag: Fisk (anbefaling 300g pr. uge)
    Fredag: Tapas/småretter/semi-fastfood (god restedag)
    Lørdag: Kød-dag (passer godt med, at det ofte er den dag, man bliver inviteret i byen)
    Søndag: Rugbrød/rester (den kedelige, men nødvendige restedag)

    I weekenden læser jeg ugens reklamer igennem, finder de gode tilbud, laver næste uges madplan, så den passer med det sociale liv også
    Hver mandag handler jeg ind til man-ons
    Onsdag tjekker jeg Fakta/Føtex (som jo har skiftet dag)
    Og Torsdag handler jeg de sidste kølevarer og frisk frugt & grønt

    SvarSlet
  3. Tusind tak for de gode tips - som jeg jo egentligt har skrevet ned på en lap papir, et eller andet sted. Men dejligt du har skrevet det herinde også, så kan det være det kan inspirere andre også. :)

    Kram Lisa

    SvarSlet