11 december 2013

5 måneder


I dag rundede Marie Sofie de 5 måneder - det lyder måske som en kliché, MEN - hvor blev tiden lige af? Det der lille passive spædbarn, som man bare kunne iagttage dag ud og dag ind i sommers, til trods for hun intet 'kunne', er nu en stor og skøn baby, som udvikler sig i en rygende fart - og som kræver mere end at man bare sidder og glor på hende. Hun følger hver en ting man laver, hun er blevet bevidst om at hun har en stemme på både godt og ondt (at udforske sine skingre skrig klokken meget sent om aftenen, er bare ikke lige så sjovt for trætte forældre, som for barnet), hun griner, pludrer og så sent som i dag er hun så småt begyndt at sige b-lyde, i ved, lukke læberne samme som beeeeee (ja, ja, det er skam de, for andre, helt små ting, man går op i når man er blevet forældre), hun kan vinde en stirre-konkurrence, hun kan sidde i en højstol, hun tager fat i alt, legetøj, hænder, tøj, klude - og putter det i munden. Hun har i 3-4 ugers tid, tror jeg det er, sovet på sit eget værelse. Hun slår kolbøtter med sin far og danser med sin mor. Hun elsker musik og er helt væk i videoen til "Roar" med Katy Perry. Og nårh jah, så begyndte hun i fredags, at bruge sut (!).

I går var hun til 5 måneders lægetjek, og klarede de der vaccinationer til UG! Første stik, ingenting - andet stik, som efter sigende skulle svide en del, blev hun ked, men vi snakker ikke engang 3 sekunder, så var hun oppe ved far og glad igen. Målingerne sagde 7,9 kg og 68 cm lang (begynder man mon først at sige høj, når de kan stå og gå?) - ifølge lægen ligger hun over gennemsnittet og han spår hende til at blive en høj pige på de 170 cm, da piger oftest tager højden efter deres fædre. Det er mor her glad for, for der er ikke meget ved at sætte røv for tidligt!
I dag var det så sundhedsplejersken der skulle tage et kig på hende - målinger slap hun for, da det jo blev gjort i går. Også af sundhedsplejersken fik hun en masse ros - og det er da bare for skønt! Der findes da intet bedre end at få ros. Snakken faldt på at Marie Sofie hellere end gerne måtte starte op med grød, nu hvor hun er så interesseret i hvad vi andre putter i munden. Så det gjorde vi, det med grøden, i dag. Hun har smagt forskellige frugt/grønsags-mos den seneste måned, og i går fik hun en kvart banan - men i dag prøvede vi så risgrød. Det var ingen succes her første gang, men vi klør på, for selvom hun ser ud til ikke at kunne lide det, så tror jeg nærmere det er den nye smag og konsistens hun skal vænne sig til.

Min lille baby bliver så stor, så stor - men det er fantastisk at se hvor meget hun udvikler sig for tiden - det kan ikke beskrives med ord hvor stolt jeg er af hende.Ingen kommentarer:

Send en kommentar