11 april 2014

Min vielsesring - og historien bag


I et tidligere indlæg nævnte jeg, at jeg havde fået en lille ting med stor betydning hjem. Her er den. Min vielsesring. 

Den smalle ring med hjertet er min elskede forlovelsesring, en ring Larsen har valgt og som jeg knuselsker, den er lige mig. Den anden ring fik jeg af min mor, da jeg havde født Marie Sofie. Det er ikke bare en hvilken som helst ring. Det er min mormors vielsesring - faktisk er det også min morfars, for da han døde, fik min mormor sat deres ringe sammen, og bar dem som én. Min mormor døde i 2001 og siden da, har min mor haft hendes ring liggende. Den er absolut intet værd i kroner - men affektionsværdien er stor. Min mormor og jeg var meget tæt, og da Larsen og jeg for nogle år siden begyndte at tale bryllup, blev jeg lun på tanken om, at bruge min mormors ring som min egen vielsesring. Min mor var ikke sådan at rokke ved. "Det finder vi ud af" sagde hun bare. Jeg kan huske det irriterede mig en smule, men samtidig havde jeg en forståelse for hvis det ikke kunne lade sig gøre, det var jo trods alt hendes mor. Men jeg blev nu ved med at spørge. "Det finder vi ud af". Al bryllupssnak og planlægning gik dog hen og blev droppet dengang i 2010, og så var det bare sådan. Jeg glemte alt om bryllupsfest og tænkte ikke længere over, hvor meget jeg ønskede mig at overtage min mormors ring. Så da jeg i juli fødte og min mor kom med ringen som en gave til mig fra hende, blev jeg overvældet af glæde. Min mormors ring.

Da Larsen og jeg besluttede os for at blive gift, begyndte jeg samtidig at tænke på om man kunne forene de to ringe. Heldigvis har vi en guldsmed i familien, og jeg var ikke to sekunder om at få skrevet til hende for at forhøre mig, sendte selvfølgelig billeder med og glæden var stor, da hun svarede tilbage at min idé med at sætte den ene uden på den anden, med garanti godt kunne lykkedes - OGSÅ så det blev pænt.
Så en eftermiddag i januar, efterlod jeg, med en lille klump i halsen, mine to elskede ringe - for hvad nu hvis det slet ikke blev som jeg gik og forestillede mig, hvad hvis det ikke blev pænt. Et par dage senere modtog jeg et billede, og mine bekymringer blev gjort til skamme. Jeg ELSKER min vielsesring. Jeg ELSKER den kæmpe betydning den har for mig og den historie den har med sig. Min elskede forlovelsesring, nu forenet med min savnede mormor og morfars vielsesringe - og med min elskede hubbys navn, et hjerte og vores bryllupsdag indgraveret.

2 kommentarer:

 1. Det er altså bare sådan en unik og smuk ring. Og værdifuld... måske mest de sunde værdier ;-)
  Hvis Larsen har et par lange arbejdsdage/aftner snart, kunne du og MS jo komme til Lillebælt og se den smukke nyudsprungne skov ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er virkelig også fuldstændig forelsket i den.
   Tak for det, skriver det bag øret. Lige nu har han dog en masse fridage, og de skal nydes i stor stil. Håber din operation er gået som den skulle, og at du snart kan komme hjem.
   Gætter på vi ikke ses søndag på Faaborgvej?
   God bedring ♥

   Slet