07 juni 2013

Vores elskede altan

Vi har jo fået altan, nu her da vi flyttede - og vi knuselsker den - alle sammen! Nu her hvor vejret er fantastisk, ja faktisk siden den dag vi flyttede ind, har døren stået åben konstant. Til stor glæde for os, men også vores dyr. De kan pludselig komme ud i den friske luft, uden at skulle være i sele og uden at være under konstant opsyn. De bestemmer helt selv. De kan gå ind og ud som det passer dem, og de har tilmed deres vandplaske-skål og en skål til godbidder stående derude.

Vi har en stol og et lille tørrestativ stående derude fast, men ellers står der ingenting på gulvet derude, netop for at de ikke skal kunne kravle op og føle sig modige og tage springet ud over altanen, så igen, de har fået adgang til frisk luft lige så tit de ønsker. De nyder rigtig godt af det - selv en af de dage hvor det virkelig stod ned i stænger, var de begge ude på altanen og så ud til at syntes at det bare var noget af det sjoveste i hele verden med regn. De seneste par dage har vi også taget en skammel med en af deres hængekøjer med derud, så de rent faktisk kan ligge og slænge sig i den friske luft. De NYDER det.

Vi har fået et par altankasser i indflyttergave, som skal bruges til krydderurter - i hvert fald i første omgang, for der er nemlig et par højbed-lignende kasser nede i vores fælles have, som vi påtænker at spørge om vi må bruge. Men indtil da, har vi vores altankasser. Inden vi kan plante rigtigt i dem, skal vi dog lige have fat i nogle sten eller lign. til bunden, så indtil vi finder dem, så har jeg plantet de krydderurter vi også fik med i gave, ned i en klodskasse. Så håber jeg de kan overleve i den, indtil de kommer i deres rigtige kasser.

Tænker lidt om vi også skal have blomster i altankasserne, evt. anskaffe os et par kasser mere, så blomster og krydderurter ikke skal dele jord. Har ikke en dyt forstand på sådan noget. Uh, og måske nogle fine små lamper - så engang i IKEA at de havde sådan nogle små kæder, der fungerer på solceller.

Vi må se hvad jeg kan finde på, så der bliver endnu mere hyggeligt på vores lille altan. Det lidt kedelige er dog beliggenheden, i hvert fald i forhold til solen - den rammer nemlig først vores altan hen på aftenen, sådan lige inden den går ned. Men så er det bare med at nyde den der, i stedet for at sidde og glo tv i stuen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar