05 marts 2013

Valg af navne

Vi var faktisk ikke længe om at vælge navne til Baby M - det var ret overraskende for os begge, hvor hurtigt vi blev enige. Drengenavnet kom på plads for flere år siden. Faktisk i 2008 for at være helt præcis. Dengang lød snakken kun på, at hvis vi nogensinde fik en dreng, så skulle han hedde sådan. Færdig slut.
Det kom sig af at Larsen havde været på studietur til Texas i en måned. På den tur havde en af hans lærere sin lille dreng med. Til trods for den store aldersforskel, så var Larsen og den her lille gut skudt i hinanden. Det viste de mange billeder, der er taget af dem sammen. De var buddies - no doubt about it.
Larsen kom hjem, fortalte om turen og lagde kortene på bordet. Fik vi nogensinde en dreng, skulle han altså hedde Magne. Ligesom hans lille buddy fra studieturen. Jeg var med på den idé og så var den samtale slut. Lige indtil nu, hvor det jo er aktuelt at skulle finde på navne. Vi har dog holdt fast, så drengenavnet var på plads med det samme. Får vi en dreng, skal han hedde Magne.

Pigenavnet derimod, det forudså vi, ville komme til at give mange grå hår. Og komme til at tage en evighed at finde, især når det gerne skulle være et navn vi begge kunne lide. På et tidspunkt, da jeg havde fået tilpas mange nej'er til alle de navne jeg foreslog, blev vi enige om at det ikke blev en pige, for så behøvede vi ikke at finde et navn. Nåh, men jeg lavede jo lister så lange med alle de pigenavne jeg godt kunne lide og godt kunne forestille mig at vores lille afkom ville reagere godt på. Som sagt, så blev de alle nedstemt. Enten med et "EJ!" eller et rynken på næsen. Så jeg gav lidt op. Min liste bar præg af nogle specielle navne, som jo efterhånden ikke er så specielle mere. Det var ikke lige Larsens kop the.
En dag, sådan lidt ud af det blå, kom jeg til at tænke på Larsens oldemor. Senere samme dag var jeg ved en tilfældighed inde og kigge på hans families stamtræ, og fandt så hans oldemor. Én tanke førte videre til den næste, og jeg tænkte at jeg kunne da altid spørge Larsen, hvad han ville synes om at en evt. datter blev opkaldt efter hans oldemor. Der var to navne at vælge imellem, og da jeg spurgte Larsen var han overraskende nok, ikke afvisende. Jeg spurgte så om det skulle være det ene eller det andet. Der tog Larsen så over. For skulle det være noget, skulle det være helt efter hans olde, og være begge navne. Uh, den skulle jeg så lige vænne mig til - jeg har nemlig aldrig været den største fan af det med dobbeltnavne. Men jeg må indrømme, at jo mere vi nævner det, jo mere elsker jeg det - og så har det jo også en kæmpe betydning. At en evt. datter så vil blive mere eller mindre royal med to fornavne og tre efternavne, det er bare sådan det bliver. Så får vi en pige skal hun hedde Marie Sofie, efter sin tipoldemor. 

Får vi en pige, bliver det altså også lidt specielt. For ikke nok med at hun bliver opkaldt efter sin tipoldemor, så kan hun være med til at fejre sin tipoldemor i august, hvor Larsens oldemor fylder 100 år. Jeg kan lige se billedet for mig. Marie Sofie født i 1913, sammen med Marie Sofie født i 2013. Kan i se det? Altså, en Magne går selvfølgelig også an her, for der vil stadig være en tipoldemor med sit første tipoldebarn, og stadig med 100 år imellem. Og ikke nok med det, så har vi allerede aftalt, at vi skal ud til olde og have hele Larsens familie med, så vi kan få et billede af 5 generationer. Tipoldemor, oldemor, farfar, far og Baby M.

Vi smukke unge mennesker, år tilbage, der nu skal være forældre.


11 kommentarer:

 1. Jeg elsker laange navne, så er vild med Marie Sofie :) Tror os min mor var det. Hun fik i hvert fald 3 døtre med laaaaange navne. I rækkefølge hedder vi Sascha Julie Leverman Christiansen, Amalie Monique Fernande Kanstrup Christiansen og Emma Margrethe Fernande Kanstrup Christiansen. Vores fornavne er vores egne, mens mellemnavnene er bedstemødre, farmødre, oldemødre og familienavne. Pyyyh, forstil dig lige hvis nogen af os bliver gift en dag og ska ha flere navne på. Jaiks! :-P

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sørme da også en del navne i har jer! Men sejt med historierne bag :)
   Ja, altså hvis i vælger både at beholde jeres egne navne og en evt. partners, så skal i have ekstra lange linier at skrive under på ;)

   Slet
 2. Skønt billede af jer - helt klart en af fordelene ved at finde sammen tidligt og have billeder fra de tidlige ungdomsår at både grine af og mindes ved senere - og dejligt drengenavn, I har valgt! Jeg havde en Magne i vuggestuen, og han var skøn og noget af det mest energiske, jeg har mødt, med det blødeste hår og den sjoveste "snak" :) Hvornår skal I til misdannelsesscanning?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja, kæresten var ikke helt så vild med at jeg har delt det med jer, men han har dog ikke forlangt at få det fjernet. Tihi.
   På torsdag skal vi til MD-scanningen, så må vi se om de kan sige noget med sikkerhed :)

   Slet
 3. Jeg synes det lyder som nogen helt fantastiske navne, og er vild med at der er betydning bag begge navne :)!


  -Pia / www.moenneberg.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg kan også rigtig godt lide når der er en personlig betydning bag navne, så det er dejligt vi selv kan fortælle 'historier' :)

   Slet
 4. Uhh, dejlige navne!
  Vi er nogle der glæder os til at spolere opdragelsen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, i burde snart lave en klub ;)

   Slet
 5. Jamen, det er jo godt I har fundet et godt pigenavn... Så kommer I jo snart og henter en sæk lyserødt som planlagt! ;-D

  SvarSlet