11 november 2011

Jordskokkesuppe

Her til aften, lavede Larsen den lækreste jordskokkesuppe, jeg nogensinde har smagt. Cremet og mættende. En dejlig ret, der passede perfekt til vejret i dag. Opskriften fandt han på nettet - og jeg giver den hermed videre. 

Jordskokkesuppe (4 pers.)

Ingredienser
300 gram jordskokker
200 gram løg
250 gram kartofler
2 spsk. olivenolie
8 dl. hønsefond
1 tsk. friskrevet muskatnød
2½ dl. piskefløde
2 spsk. citronsaft
groft salt
peber

Pynt: 
150 gram bacon
Bredbladet persille, finhakket

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær det i tern.
Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde, og tilsæt hønsefonden. Lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 min. til alt er mørt. Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Bacon ristes på en pande, læg det derefter på et stykke køkkenrulle, så det suger det værste fedtstof. 
Serveres i en varm tallerken/skål, med baconstykker, finhakket persille og et skvat olie. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar