12 februar 2010

De elskendes helligdag

Har ytrede mig om dette 'emne' i min status på FB, fik INGEN komentarer ell. lignende udover et 'like' fra min kære kæreste.

Emnet er: VALENTINS DAG

Med frygt for at blive sablet ned her i blogland, hvilket jeg da ikke håber sker, så synes jeg, helt personligt, at Valentins dag er noget opreklameret fis. (Fis, må man skrive det? Hmm.)

Valentins dag bliver også kaldt "de elskendes helligdag" - hvilket egentligt lyder meget mere romantisk. Og det er det sikkert også. - Og nej, jeg er ikke bitter fordi "jeg aldrig har fået noget på valentins dag". Jeg har bare været vidne til så mange der føler sig presset når dagen nærmer sig, uuuuh, hvad skal man finde på af kæmpe kærlighedserklæringer, er det nok "bare" med blomster og chokolade, skal vi forlove os på denne dag, skal vi ud at rejse, skal vi holde en picnic i skoven, fyldt med sne... og det SKAL jo være d. 14. feb, ellers er der ingen ide i det... and so on... For ikke at tale om alle de vanvittige reklamer, der popper op, en hel måned før selve dagen!
Jeg er sikker på at, det at føle sig presset/stresset, ikke var en del af konceptet, da det kom snigende til Danmark. Konceptet var sikkert at så kunne man i en uges tid i februar sælge ekstra mange blomster, kort og chokolade - alt sammen i rødlige farver og hjerteformede. I hvert fald i butikkernes øjne.
- Nu skal det ikke lyde som om at jeg går fuldstændig i KOMA, hvis jeg en dag skulle få en gave, d. 14. februar. - slet slet ikke, så vil jeg selvfølgelig blive glad. MEN jeg ville blive akkurat lige så glad, hvis ikke mere, for at få en gave, blomst, ect. på en kedelig grå mandag, i hvilken som helst måned, og ikke mindst - total uventet! Der kan ikke lægges skjul på at størstedelen af befolkningen, hovedsaligt kvinderne, forventer at få noget på søndag. - Og hos nogle kan det ikke blive en større dag - mange venter på denne dag som jeg venter på juleaften.

Herhjemme er det 'de elskendes helligdag', når vi selv ønsker det skal være det. En hel dag tilbragt i hinandens arme, under samme dyne på sofaen, med film, serier og kun hinandens tilstedeværelse - dét er 'de elskendes helligdag' for mig. Om det så er en onsdag eller en søndag, om det er d. 14. eller 25. - det er underordnet.

Derfor overser jeg at det er 'de elskendes helligdag' på søndag, og holder i stedet fastelavn, det er også MEGET sjovere for en barnlig sjæl som mig :)
(Jeg tror jeg vil klædes ud som "menneskelig" - det er vidst ingen hemmelighed, at hvis jeg ikke skal noget på min fridag, så kan jeg sagtens rende rundt i slappe af tøj/nattøj en hel dag)

2 kommentarer:

 1. Overser den os...mest fordi jeg enten ligger med roen ned i lokummet eller er gået i koma med cola og pizza på sofaen pga. årets sjoveste fastelavnsfest i morgenaften:-D

  Go fastelavn til jer :-D

  SvarSlet
 2. Ha ha. Ja, det kan også være en fed måde at "overse" dagen på. ;)

  Jamen, så må du have et fan-f***ing-tastisk brag af en fastelavnsfest :)
  Hvad står udklædningen på?

  - Og tak

  SvarSlet