19 december 2013

Det der med brugen af sut....

.... det er altså noget mærkeligt noget. Vi havde vænnet os til tanken om, at vores barn ikke ville bruge sut. Færdig slut. Nu var hun jo også blevet over 4 måneder, og så er det løb kørt - tænkte vi. Ja, altså lige indtil for en 14 dages tid siden. Men hvad ved vi også om det.

Det var en fredag aften, jeg var alene hjemme med pigebarnet, og hun var puttet, mæt og tilfreds. En times tid efter hun har spist, vågner hun halvt og er lidt utilfreds. Jeg er træt med træt på, og allerede inden jeg åbner døren ind til hende, har jeg indstillet mig på at nu er hun frisk og jeg skal stå derinde de næste par timer med hende i armene og vugge og svinge og synge og og og.... Da jeg kommer derind ligger hun med lukkede øjne og pylrer. Hun har taget fat i sin dynekant og prøver at sutte på både den og sin ene tommelfinger. Jeg tænker ved mig selv at det alligevel er lidt mærkeligt, eftersom hun jo lige har spist! Så den næste tanke, er egentligt bare sådan en halv tanke, en 'jeg kan da prøve - men ved godt det ikke vil virke'-tanke. Så jeg går hen og dykker ned i skålen med sutter (ja, vi har et lille lager, da vi jo har prøvet og prøvet og prøvet at finde lige den hun ville tage, uden held) - alt for at hun ikke skal begynde at sutte på tommelfinger. Jeg går hen og prøver at give hende den, stadig med tanken om at den spytter hun da bare ud igen - men NEJ! Pigebarnet tager imod sutten som om hun altid har brugt sut, hun sutter og falder helt i søvn igen. Jeg sidder derinde længe, og bare glor på hende og sutten i hendes mund. Den røg ud et par gange imens jeg sad der og gloede, men jeg kunne uden noget bøvl, give hende den igen, og så sov hun bare videre. Hvad er det nu for noget?! Kan det virkelig passe at mit barn, i en alder af lige knap 5 måneder, er begyndt at bruge sut?!
Da jeg gik ud derfra, følte jeg mig ikke træt mere, faktisk var jeg helt høj over at hun pludselig tog sut og at det havde været så nemt at få hende til at falde til ro igen. Vi har jo ofte stået derinde i evigheder for at få hende til at sove, uden held. Men vi havde vænnet os til tanken om, at det var sådan det var.

Dagene efter tog hun stadig imod sutten, og da hun efter en uge, stadig gerne ville bruge sut, besluttede vi os for at bestille nogle nye til hende - nogle alderssvarende, da den hun fik den aften var en sut til nyfødte. Jeg var spændt på om hun ville tage dem, når suttehovedet var større end på den første, men det ville hun gerne. Hold nu op, hvor er der mange ting, der pludselig er blevet en del lettere, fordi vi nu kan give hende en sut. Det er en helt ny verden for os. Når man sådan er begyndt at bruge sut, skal man selvfølgelig have sin helt personlige sutter.

6 kommentarer:

 1. Tak for fine kommentarer på min blog :)

  Allerede nu kender jeg følelsen af at blive helt høj, når noget nyt eller gammelt virker. Heldigvis har Cornelia brugt sut fra hendes 4. Dag! Kan ikke forestille mig et liv uden sutten :)

  SvarSlet
 2. Tak for fine kommentarer på min blog :)

  Allerede nu kender jeg følelsen af at blive helt høj, når noget nyt eller gammelt virker. Heldigvis har Cornelia brugt sut fra hendes 4. Dag! Kan ikke forestille mig et liv uden sutten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt - det er hyggeligt at læse med :)

   Åh ja, uden det skal lyde alt for dramatisk, så er det jo næsten som et helt nyt liv på babyfronten, bare fordi hun nu bruger sut :)

   Glædelig jul.

   Kh. Lisa

   Slet
 3. Vores datter startede først med sut da hun var 13 mdr!!! Hun afviste dem altid fordi hun helst ville ammes men da jeg stoppede amning da hun var 12,5 mdr havde vi kold tyrker i knap en uge og derefter ville hun så gerne have sut og ja det har gjort det hele meget nemmere!! Jubi :-) helleras80@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op - hun blev da også 'gammel' inden hun ville bruge sut så. Jeg har sjovt nok altid tænkt, at sutten var noget de tog inden for de første uger, og gjorde de ikke, så var det bare sådan, så ville de ikke komme til at bruge dem. Men sådan er det jo slet ikke. Ha ha.

   Det ER bare nemmere med et barn der vil tage sut (i hvert fald for os) - jeg har også tit tænkt i forhold til når hun blev ked af det imens vi var ude at køre osv, der bandede jeg meget over at hun ikke var til at trøste imens hun sad i autostolen. Men det er hun nu :)

   Glædelig jul.

   Kh. Lisa

   Slet
 4. Jeg ved ihvertfald at jeg selv først begynte med sut da jeg var 21 mnd... Det var nemlig da jeg fik en lillesøster der ville tage den... Før det var den totalt uinteressant!

  Selv tog lillepigen den fra dag 5-6, det var først da hun ble presenteret for den. Ammingen skulle liiige på plads først - hun kunne nemlig ikke helt finde ud af det med at sutte. Og det var KUN dem i latex fra mam hun ville røre, alt ander var fullstendig uaktuelt;)

  SvarSlet