16 juni 2011

Jeg har bagt os en kage...






Sirupskage.

Ingredienser
250 g sirup
250 g smør/margarine
250 g sukker
2 æg
2 tsk kanel
1 tsk stødte nellikker
2 tsk natron
500 g hvedemel
3 dl vand

Sirup, sukker, margarine, krydderier og vand varmes i en gryde - røres til en ensartet masse. Når det er afkølet tilsøttes æg. Natron blandes i melet og dette tilsættes. Det hele røres sammen og hældes i en smurt bradepande, eller springform. Bages ved 200 grader i ca. 25 min.
(Jeg brugte en springform, og da kagen blev meget høj skulle den i alt have 35-40 min. Men hold øje med den, den bliver bedst, hvis ikke den får for meget - så ender du med en tør kage.)

Kagen kan også lægges sammen med smørcreme og pyntes med glasur eller hvad fantasien byder på. Den kan holde sig længe og er fryseegnet.

2 kommentarer: