17 marts 2011

Vores midnight snack *NU MED OPSKRIFT*

... Og det blev det bogstavelig talt til, da Larsen og jeg blev lækkersultne på et lidt sent tidspunkt i går. Meeeen her går vi ikke så meget op i hvad tid på døgnet det er, når det kommer til hygge - så vi skulle da selvfølgelig i gang med at bage banankage kl 22.30 i aftes. Det er altså bare os i en nøddeskal, no worries. Det endte med at blive til en midnight-snack, en lækker en af slagsen.
*** Opskriften finder du nederst i indlægget ***
















Banankage

Ingredienser
3 æg (str. mellem)
170 g sukker (ca. 2 dl)
2 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk bagepulver
100 g smeltet, afkølet smør
1 moset banan (ca. 1½ dl)
 
Pynt
100 g smeltet overtrækschokolade

Bagetid
Ca. 55 min. ved 175°

Fremgangsmåde
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.

Tip: Bananen kan erstattes af 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme, ½ tsk revet citronskal eller med 1 tsk stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 g chokolade i små stykker.

Vi brugte ikke chokolade, men ganske alm. glasur til kagen og det smagte også fantastisk!

2 kommentarer:

  1. mh ser super lækkert ud :)

    SvarSlet
  2. den var faktisk også ret lækker :) Opskriften er nu lagt ind, hvis du skulle få lyst til at prøve.

    SvarSlet