07 februar 2013

Det der med kønnet

Er det virkelig så vigtigt? Altså, hvis man nu tænker uden nogen form for filter - er det så, så vigtigt om det bliver en dreng eller en pige? For at lyde rigtig kliché-agtig, er det vigtigste så ikke at barnet er sundt og rask og har det godt lige fra dag 1?

Selvfølgelig er kønnet ikke vigtigt, i hvert fald ikke hvis du spørger mig - det vigtigste ér bare at barnet har det godt. Når det så er sagt, så kommer vi ikke udenom ønsker og drømme. Når man har sikret sig at det er et sundt og rask barn, så kommer ønskerne, drømmene og tankerne omkring hvad de to køn hver især har med sig. Hvis man i forvejen har 3 drenge, så er det måske øverst på ønskelisten, at det fjerde barn bliver en pige - en lille prinsesse.

Nu har vi jo ingen børn, så for os er det sådan set lige meget om det bliver det ene eller det andet, sådan i virkelighedens verden. Vi har dog vores drømme og tanker om barnet i maven. Larsen vil gerne have en pige - "så kan jeg blive en total streng far der ikke vil lade sin datter tage på dates, og bare være hadet - selvom det er ren kærlighed" - det er nu ikke kun derfor tror jeg, men han lever højt på at skulle være den strengeste far, der bare ikke vil lade sin lille pige få lov til noget som helst. Slet ikke i teenage-årene!
Jeg drømmer om en lille dreng. Har altid tænkt at jeg godt kunne tænke mig at være drengemor, faktisk i mange år - har aldrig helt kunne identificere mig med at skulle blive mor til en pige, spørg mig ikke hvorfor, ved godt det er lidt forskruet - men det lærer jeg selvfølgelig nok, hvis det bliver aktuelt. En anden ting der gør at jeg drømmer om en dreng, er at stort set alle dem jeg kender og ses med, der har børn, har små piger. Det kunne være sjovt med en lille dreng i omgangskredsen. 
Nu er det egentligt lidt forkert at skrive "drømmer om en dreng" - for i den virkelige verden, så drømte jeg i nat at en scanning viste en lille pige. Er det mon et tegn?

Det kan godt irritere mig lidt, at jeg er så let påvirkelig lige med det her med kønnet - for Larsen og jeg havde faktisk en aftale, en aftale der blev talt om længe før vi begyndte at tale om at skulle have barn. For en del år siden blev vi enige om, at skulle vi nogensinde have et barn sammen, ja så kunne det være sjovt og lidt sejt, hvis vi kunne holde ikke at få kønnet at vide - og lade os overraske ved fødslen. Den aftale troede jeg stadig var aktuel, men næh nej, få dage efter jeg testede positiv, ja så meldte Larsen ud at han skulle da vide kønnet. Det hjælper så heller ikke på det når veninderne taler stolpe op og stolpe ned om hvor praktisk det er at vide kønnet, mht. køb af tøj osv. Og jeg må jo efterhånden give dem ret - der er også grænser for hvor meget neutralt tøj man gider købe, så stort synes jeg nu heller ikke udvalget er, der hvor jeg har kigget i hvert fald. - Nårh ja, og så lige det faktum at al deres snak om køn har gjort mig VIRKELIG nysgerrig omkring hvad Baby M egentligt er for en. Jeg håber at der med sikkerhed kan siges noget til misdannelsesscanningen som vi skal til i marts - hvis ikke er jeg (desværre nok) blevet overtalt til at bruge penge på en kønsscanning. Så håber jeg at de kan sige noget med sikkerhed der. Det er bare sjovt, for lige på det punkt, så synes Larsen pludselig ikke der skal bruges penge på det, så kan vi pludselig godt vente til fødslen - hvad er det dog med mænd og deres mystiske holdninger?


10 kommentarer:

 1. Jeg var også af den holdning at jeg bare gerne ville ha´at barnet havde det godt. Men min man var meget opsat på at få kønnet af vide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har i så fået at vide hvad det er endnu?

   Slet
  2. Jeps, at det er en dreng. :)

   Slet
 2. Selvfølgelig er det vigtigste at barnet er sundt og rask! :)
  Første gang der ville jeg helt sikkert vide kønnet selvom jeg ikke regnede med hverken det ene eller andet. Det var en dreng og jeg er lykkelig for at jeg kendte til kønnet for mit shoppe gen kunne slet ikke holde til ikke at vide det ;)
  Denne gang håbede vi da på en pige - man må vel gerne håbe på det man ikke har, det tror jeg alle gør selvom de nægter ;) og da vi så betalte os til en kønsskanning allerede i uge 15 troede jeg simpelthen ikke på jordemoderen da hun fortalte at vi skulle have en pige!
  Jeg kan slet ikke vænne mig til tanken om pludselig at skulle have en pige - jeg er jo vandt til dreng og drengefarver! Når jeg skal ud og købe til lillesøster så tiltrækkes jeg automatisk hen mod drengefarverne istedetfor pigefarverne.. Men det er nok noget jeg skal vænne mig til ;)

  Bliver spændende at hører hvad i skal have :) de plejer godt at kunne se kønnet ved MD skanningen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er altså også ved at springe af spænding, begynder at føle mig mere og mere knyttet til barnet i maven, og så kunne det være rart at vide hvad 'den' er for en.
   Jeg håber også at de kan se det tydeligt ved kønsscanningen, så pengene kan blive brugt på noget andet baby-relateret :)

   Ja, mon ikke det er en tilvænningssag mht. pigetøj? Nu har du jo været vant til at se alt igennem "drengemors-øjne" - men det er da også dejligt med en af hver :) Tillykke med pigen :)

   Slet
 3. Vi har ikke kendt kønnet på vores 2 unger, da de var i maven. Nu har vi en af hver, det er skønt på hver sin måde. Tillykke med baby på vej og spændende hvad scanningen viser....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sejt gjort - jeg ville ønske at jeg kunne have "holdt mig" på det plan, med at lade mig overraske ved fødslen - men alle de input og kærestens ønske om at vide kønnet har fået mig til at "falde i". Hehe.

   Tak skal du have - og ja! Jeg er også rigtig spændt!

   Slet
 4. Hehe... Det ER sgu noget underligt noget, det med køn...
  Fordelen ved at vælge en pige er ikke, at hun tisser mindre i bleen.. Men at det lander på fødderne, ikke i munden! ;-)
  Og sjovt det der med "Verdens strengeste far"... Herren her sagde næsten ordret det samme, og han krympede sig da også en smule, da den ældste kom hjem og proklamerede, at nu havde hun da en kæreste, og han hed Philip! (han er i øvrigt den sødeste dreng, der er rigtig god til både perler, fodbold og spionlege, sagde den stolte svigermor) :-)
  Du VED jo godt, at man ikke KAN få 100% vished før barnet er født, og selv efter fødslen, kan hormoner og genetik spille os et puds (her tænker jeg din egen bror som eksempel). Som du jo husker, var Mindstetrolden en dreng fra nakkefoldsscanningen til fødslen... sådan kan det jo gå så galt for selv de dygtigste scanningsteknikere! Fordelen her var, at vi IKKE behøvede investere i en hel ny orden af tøj og legetøj, men genbrug var helt på sin plads (måske lige bortset fra det sarte lyserøde... pga. hårfarven!)
  Så lad for GUDS skyld være med at gå ud og investere i en masse (alt for småt) neutralt babytøj... Mit loft bugner, de bruger det så kort tid, og det bliver 100 gange sjovere efter den første måned, når de begynder at vise lidt personlighed... For det er altså ikke alle piger, der egner sig til lyserøde blondekjoler, og alle drenge der egner sig til blå sømandsdragter! ;-) Og vi er jo selv med til at præge dem som "køn" med vores holdninger til og valg af tøj, pynt og legetøj.
  Herren forsøgte at bekæmpe prinsessekjoler med næb og kløer, men da Størstemusen blev knap 3 år forlangte hun kjole/nederdel på faktisk hver dag! Og først som 5-årig har hun nu et mere nuanceret forhold til "det at være pige" (Tak Merida!). Selv min lille Mindstetrold, der jo nærmest bor vandret på væggene med 160 km i timen, buler i hovedet og mudder på knæene, har sin Askepot-kjole på næsten hver dag efter børnehave!
  Uanset hvad, skal I gøre som I har det bedst med, og det ønsker jeg jer al mulig held og lykke med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Iiih har hun fået en lille kærestemand - hvor skønt!

   Jeg VED udemærket at man kan være uheldig, det sidder også lidt i mig, med jeres oplevelse - altså ikke på en skræmmende måde, bare mere at det jo altså sker.

   Nej, jeg tror også jeg er kommet frem til at låne/nasse/arve det jeg kan fra familie og venner, se hvor meget jeg får samlet sammen, og så måske købe en lille smule derefter, bare så jeg også selv har købt lidt fra ny.

   Tak for det :)

   Slet