11 januar 2013

Den uperfekte lykke

Indlægget her har været vendt og drejet i mit hoved op til flere gange. Det har været igennem en hel del overvejelser, og egentligt ville jeg slet ikke have fortalt noget endnu. Men tankerne myldrer og jeg får bedst afløb for det, ved at skrive ned. Jeg beder ikke om medfølelse eller lign. Jeg har bare en forsigtig bøn om at, hvis i læser indlægget, ikke dømmer på forhånd og holder et åbent sind om hvordan en sådan situation også kan være.
Jeg kan godt føle at det er et farligt emne, et ømt emne, for vi har alle hver især vores tanker, ideer og forestillinger om hvordan det er at stå i denne situation. Det er samtidig svært for mig at skrive og fortælle om, da jeg ved at der er rigtig mange kvinder, der uden blinken ville give en legemsdel for at stå i mit sted – med alt hvad det indebærer. 

Bloggen har stået stille længe, det har der været en grund til. Jeg skriver jo gerne om hvad jeg oplever, og når man ikke oplever noget som helst, så er det svært at lave indlæg. Når det jeg så oplever, er i den negative ende, så er det endnu sværere. Jo, jeg kunne da snildt skrive et dagligt indlæg om al den dårligdom jeg og mit korpus gennemgår, men så er jeg da også sikker på at jeg ikke får så mange besøg på bloggen mere. Så hellere lade være med at foretage sig noget som helst, og så håbe på at der er nogle der stadig hænger ved i sidste ende.  
Jeg har før omtalt min dårligdom, ikke hvad det var og hvad det indebar, bare at jeg var og er dårlig. Jeg har været dårlig længe, rigtig længe og alt for længe, hvis du spørger mig. Men der er intet at stille op. Alle de kloge og kompetente mennesker siger at, det går over. Der er en grund til at jeg kalder det dårligdom, for det jeg ’fejler’ er ikke en sygdom. Tværtimod!

Jeg er gravid.

Med en graviditet kommer en ubeskrivelig lykke, en glæde der ingen ende vil tage og en følelse af at man kan klare alt, for nu skal man være forælder. Det er i hvert fald sådan at jeg forestiller mig det er. Nu kommer så det farlige ved dette indlæg, for helt ærligt, hvem er jeg til at ’beklage’ mig over en svær graviditet, når der alle steder i verden, findes kvinder der ikke kan blive gravide. Kvinder der bruger tusindvis af kroner, kræfter og tårer på at få deres højeste ønske opfyldt – og for nogen lykkedes det aldrig.
Vandene deles her. For jeg burde bare ’tage mig sammen’,  være ovenud lykkelig og ’sluge’ al dårligdommen – længere er den ikke. Jeg kan bare ikke helt finde ud af det. Det der med at være ovenud lykkelig og sige tsk tsk til al dårligdommen. Dårligdommen overskygger desværre en del, rigtig meget faktisk.
Jeg har døjet med alle de klassiske graviditets-gener og flere til, faktisk siden før jeg blev gravid. Eller, der var jeg jo gravid, jeg vidste det bare ikke endnu. Hvis man er ligeså uvidende som jeg selv var, så tænker man nok per automatik, okay, så du har lidt morgenkvalme og kaster måske også lidt op. Big deal. Men sandheden er at det faktisk er a big deal. Jeg vil ikke komme ind på, præcis hvilke gener jeg har, men jeg har mange og de har længe lammet min krop. Jeg kan intet foretage mig uden at få ondt diverse steder, ej heller gå på arbejde. Dét i sig selv er en større bekymring, for ingen vagter, ingen indtægt. Det går selvfølgelig også ud over humøret. Jeg vil jo bare gerne være den glade, spændte og lykkelige gravide – jeg har hørt at de findes. Det er bare ikke mig, i hvert fald ikke endnu. Til den note kan jeg så også fortælle at vi endnu ikke har set ’guleroden’ – derfor, eller jeg tror det kan være derfor, gør det og al dårligdommen, at jeg også har svært ved at glæde mig over graviditeten. For mig er det endnu ikke en graviditet, for mig er det en eller anden virus der gør mit helbred til et helvede og ikke vil forlade min krop.

Jeg har dog en illusion om at alt ændrer sig efter mandag. På mandag skal vi til nakkefoldsscanning, og udover at jeg selvfølgelig håber på et sundt og rask resultat, så håber jeg også at monitoren på mandag, vil vise mig et billede, der gør mig til verdens lykkeligste kvinde. At det dér, går rigtig op for mig at der altså er et barn i maven og at det er en kæmpe glædelig ting, som desværre giver mig nogle gener med på vejen. At alle gener efter scanningen vil være til at overkomme og at jeg kan komme tilbage til mit liv som jeg kender det, med arbejde, vasketøj og socialt samvær. Jeg håber så inderligt at det at komme til at se vores barn for første gang, vil ændre alt – til det bedre.

Når nu alt dette er sagt og skrevet, så må der ikke herske nogen tvivl om hvorvidt jeg vil det her. For til trods for at dårligdommen ofte overskygger det, så glæder jeg mig helt ekstremt til at Larsen og jeg skal være forældre. Jeg glæder mig til at sætte vores kærlighedsbarn til verden og til at holde det i mine arme for altid. Jeg glæder mig til at se hvad det nye kapitel i vores liv vil bringe os – Larsen og jeg, med barn


12 kommentarer:

 1. Wau! Tænkte at det der indlæg nok ikke var videre positivt da du smed et hint på IG i går.
  Men hey! Selvom det ikke nødvendigvis er særligt sjovt med komplikationer, så ER det jo positivt! Tillykke! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det var lidt kryptisk gjort - men det ER en positiv ting, så tak :)

   Slet
 2. Tillykke med det, trods gener. Jeg er jo også gravid, jeg havde også lidt svært ved helt at tro på at denne gang var den god nok (har aborteret 2 x) og så blødte jeg flere gange i starten så jeg troede hver gang at jeg var ved at abortere. Jeg håber du snart er over de "skønne" gener og kan nyde det. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maria - og tillykke til dig også. Jeg ser virkelig også frem til at generne dæmper lidt.

   Slet
 3. Tillykke med graviditeten, sødeste Lisa!! :)
  Og forstår godt dine tanker! Min svigerinde følte selv for 3 år siden, at hun trådte sine kollegaer i hovedet, fordi hun var blevet gravid uden at de havde planlagt det, mens nogle af kollegaerne havde prøvet i flere måneder.
  Og hvor er det øv, at du er så hårdt ramt!! Min veninde (som føder til april) var selv ramt af kvalme og opkast de første tre måneder, hvor hun var udmattet det meste af tiden. Men ønsker i hvert fald god bedring og håber at dårligdommen letter lidt! (synes faktisk at dårligdom er et okay beskrivende ord, når man er gravid, da man jo har det dårligt, men ikke som sådan er en sygdom)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja, det er ikke det sjoveste at være hårdt ramt - jeg håber at det snart forsvinder, og hvis ikke, så bare at det bliver til at holde ud.

   Slet
 4. Først vil jeg sige rigtig mange gange tillykke med graviditeten! :)
  Derefter vil jeg sige, at havde jeg ikke et barn i forvejen og ventede nr 2 nu, så ville jeg nok synes du var lige lovlig negativ - MEN nu har jeg altså været gravid og er det igen og jeg kan SÅ meget relaterer til dine tanker. Min første graviditet var jeg også plaget af meget ekstrem kvalme, som varede hele 5 mdr! Og denne gang er det endnu værre og er først lige gået nogenlunde væk, og nu har jeg så fået bækkenløsning.. Der er mange gener ved graviditeten ja, men lige så snart den der kvalme er ovre, så vil du kunne begynde at nyde din graviditet, og jeg håber også for dig, at du vil få mere overskud på mandag når du har set den lille. Du burde evt overveje en kønsskanning eller 3D skanning her i uge 16-19 - jeg kan love dig for, at det vil få dig i bedre humør :)
  Mht dine gener.. hvis du har ondt i hele kroppen sådan, at det plager din hverdag for meget, så må du endelig gå til din læge! Du KAN altså godt få noget bækkenløsning rigtig tidligt i din graviditet, og det bliver kun værre hvis ikke man kan slappe af (sygemelding) og det kan da være rigtig svært at slappe af hvis man skal gå og tænke på, at økonomien ikke hænger sammen fordi man har det så dårligt - så hellere en sygemelding i en periode :)

  Held og lykke på mandag! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dottie - jeg er faktisk rigtig glad for din kommentar, selvfølgelig også de andres. Men du skrev ordene "lige lovlig negativ" og selvom du har forståelse for mig, så ramte du alligevel med de ord.
   Det lyder makabert, men jeg er glad for at vide at jeg ikke er den eneste, der gennemgår disse gener og ikke mindst medfølgende frustrationer. Jeg har været rigtig mange tanker igennem - et er at føle sådan, men kan man nu også tillade sig at skrive om det på et offentligt sted, uden at blive stenet. Alle ved jo at en graviditet er lig med glæde og lykke.
   Kvalmen er også det primære her, når den forhåbentligt snart er forsvundet, så burde de resterende ting være til at klare. Så jeg glæder mig!

   Tak - jeg glæder mig til at se liv og glade dage.

   Slet
 5. Åh sødeste, jeg havde sådan håbet, at du på nuværende tidspunkt var sluppet lidt mere nådigt, men det kan jeg så forstå, at du ikke er...
  Jeg håber også at scanningen vender det hele, så du med et snuptag får det bedre og kan nyde graviditeten! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det ville være synd at sige. Efter influenzaen er det faktisk bare kommet tilbage som noget der føltes tifoldigt. Så æv for det!

   Aldrig har jeg håbet og set så meget frem til en mandag, det er lige før jeg vil sige at jeg ikke går ud af sygehusdøren før al dårligdom er væk.

   Glæder mig til at NYDE graviditeten i fulde drag.

   Slet
 6. Kæmpestort tillykke til dig og Larsen! Jeg håber, at dårligdommen forsvinder, så I bare kan nyde det:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, søde Elisabeth. Jeg håber håber håber også - ser frem til at nyde!

   Slet