26 november 2012

Min jul er reddet.

Jeg havde faktisk skrevet et temmeligt langt indlæg omkring min mening og holdning til julen. At den ikke er hvad den har været, og at folk stresser rundt og glemmer hvad der egentligt er vigtigst. Selvfølgelig er det hyggeligt at give og få gaver og at spise god mad, men det vigtigste må da være at være sammen med dem man har kære. Anyways, jeg droppede det igen, for jeg har jo faktisk ytret mig om selvsamme emne før, op til flere gange, så vidt jeg husker. 

I stedet vil jeg bare fortælle at i år, i år er min jul reddet - jeg har valgt ikke at ville jule i år. Jeg slipper nok ikke helt, men det bliver holdt på et abslout minimum. I år har jeg meldt mig til at arbejde hele julen, for så at have fri til nytår, hvor vi igen i år er værter for et brag af en fest. I juledagene har jeg også sagt ja til at være hundesitter for Chili og Freddie, så jeg spår at selvom jeg ikke juler, så skal jeg nok få nogle rigtig hyggelige dage. Når jeg nu ikke tager hjem til familien i juledagene, har jeg planlagt i stedet at tage til fødebyen en weekend i december og hygge mig med familien der. Larsen og jeg kører samme stil som sidste år, hvor der ingen gaver bliver givet i år. Vi har simpelthen ikke råd til det store gaveræs.

Findes der mon andre end mig, der nogle gange drømmer om at springe julen over, bare et enkelt år eller to? Findes der mon nogen der rent faktisk gør det, altså bare for noget tid?

2 kommentarer:

 1. Jeg ville gerne springe den over. Jeg kan ikke overskue julen, og det at skulle have råd til den. Og i år skal jeg holde juleaften med mine forældre og min storesøster, og kunne jeg vælge, så tog jeg den kun med mine forældre. Ikke fordi jeg ikke elsker min storesøster, men gud hvor er hun en belastning engang imellem. Det eneste jeg sådan set ser frem til i julen er min fars fødselsdag den 29. december. Men ja, julen og mig er ikke gode venner, og har ikke været det et par år nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis det med at have råd til den, det er det jeg altid tænker meget over. Hvorfor skal man absolut give gaver, som man slet ikke har råd til?

   Mine forældre og jeg har aftalt ikke at give hinanden gaver til jul. Så hellere give nogle gode fødselsdagsgaver - som jo er spredt ud på et helt år, og som man måske bedre har råd til, end at skulle købe en bunke julegaver til en masse mennesker og ende med at leve af ingenting i december måned.

   Sådan har jeg det lige nu, jeg kan jo ikke sige hvordan jeg har det om nogle år, eller når vi rent faktisk begynder at få en ordenlig økonomi.

   Slet