30 august 2012

Havregrød - andet end en spise.

En af dagene på kurset, talte vi lidt om wellness - hvad der kunne være rart for de ældre. Hvad der kunne afhjælpe visse situationer osv. En af tingene der blev anbefalet var, at man kunne give de ældre et fodbad. Underviser foreslog faktisk også at man kunne stikke fødderne i havregrød. Ehm... Jaaa... lidt skeptisk er man vel altid til at starte med, når der bliver foreslået noget man ikke lige har hørt før. Hun fortalte at hun altid selv tog fodbad i havregrød, endda gjorde det til venindeaftener med wellness og fødderne i havregrød - og at børnebørnene også var med på den idé, når de besøgte hende. Ifølge underviser, skulle det give de blødeste fødder.
I mit hoved kan man ikke tilbyde nogen noget, som man ikke selv lige har afprøvet. Derfor lavede jeg en lille spand havregrød og har siddet med fødderne i det.
Jeg har normalt nogle ret grimme fødder med ekstrem hård hud på hælene, og får kun ordnet dem til bunds, når jeg har meget tid foran mig - for det tager tid at få dem blødet op, olieret, filet, cremet osv. Jeg går stort set altid med bare fødder - så de bliver jo udsat for en del. Her til aften har jeg så siddet en lille halv time med fødderne i grøden - havde dog ikke så mange gryn, så der blev kun lige til at dække op over hælene. Men jeg smurte det så bare lidt rundt på fødderne. Tænker dog at det ville være rarest - og sjovest - hvis man havde så det kunne dække fødderne helt. Må indrømme at jeg er positivt overrasket. Mine fødder er super bløde - området med hård hud, kræver nok lige nogle gange endnu - men ellers ser det ud til at virke. Jeg skyllede efterfølgende fødderne for havregrød og duppede dem let tørre - og så har jeg smurt dem godt ind i en fodcreme og taget sokker på, så de rigtig kan suge til sig. Jeg kunne nemt forestille mig at det blev noget jeg ville gøre ofte - for her i huset har vi stort set altid havregryn - om der så er nok er jo en anden side af sagen.

Har ud mod på at prøve, så er det bare at få bikset en ordenlig baljefuld havregrød (jeg brugte havregryn, vand og groft salt) sammen og så sætte dig godt til rette og stik fødderne i. Det er en herlig fornemmelse. Rart, blødt, en del klistret men også super sjovt! HUSK så lige at have en anden balje med vand stående, som du kan putte fødderne i efterfølgende - og ikke som mig der glemte det, og måtte jodske gennem hele lejligheden med havregrød på fødderne!

 Gad vide om ikke havregrød ville egne sig meget godt, som ansigtsmaske også?

9 kommentarer:

 1. Tak for tippet! Jeg har også noget hård hud, der gerne vil væk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt. Ens fødder bliver super bløde - mine gør i hvert fald!

   Slet
 2. Havregryn bliver brugt i mange opskrifter på ansigtsmasker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk - så skulle der jo ikke være noget i vejen for at smide en gang grød i ansigtet. Hehe.

   Slet
 3. Måske derfor mange babyer har meget blød hud i ansigtet ;-)

  Spændende ellers... Og en billig wellness for en gang skyld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må da være derfor. Haha. Det havde jeg slet ikke tænkt på.

   Ja, den koster ikke meget - og vi kan jo godt lide tingene så billigt som muligt.

   Slet
 4. Findes en del opskrifter på nettet på ansigtsmasker med havregryn i.. og det skulle efter sigende virke godt!! Er glad for at læse at du prøvede at stikke fødderne ned i, så du ved hvordan det føles, inden du "udsætter" de ældre for det :) Har selv måtte prøve drikkelse med attylet (fortykningsmiddel) på jobbet så jeg vidste hvordan det smagte og føltes i munden, når jeg gav mine brugere det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan jeg forstå - må indrømme at det ikke er noget jeg har undersøgt. hehe.

   Jamen man er da nødt til at vide, bare lidt, om det man 'udsætter' sine ældre for. Åh, attylet - det var ikke en rar fornemmelse, var det?

   Slet
  2. Njah, ikke ligefrem en fornøjelse. Det tager meget af smagen fra drikkelsen, og det er en meget mærkelig fornemmelse at få det i munden. Virkelig speciel konsistens!

   Slet