26 juni 2011

Spaghetti Bolognese // Chokolade mousse

Spaghetti Bolognese (4 pers.)

Ingredienser
50 gr. smør
50 gr. hakket prosciutto
1 stor finthakket gulerod
1 finthakket bladselleri
1 finthakket løg
100 gr. hakket kalvekød
100 gr. hakket svinekød
1 glas rødvin
1 oksebouillon-terning
3 spsk. koncentreret tomatpuré
Salt og peber 
Spaghetti 

Tilberedning
Smørret smeltes i en stor gryde, hvorefter den hakkede prosciutto kommes i sammen med grøntsagerne, det svitses i ca. 10 minutter. Det hakkede kød tilsættes og der røres godt rundt i gryden i ca. 15 minutter. Kom vinen i og lad saucen koge i nogle minutter, så alkoholen fordamper.
Opløs en oksebouillon-terning i lidt varmt vand og rør tomatpureen ud heri og kom det i saucen.
Lad det hele simre i halvanden time og tilsæt løbende lidt mere bouillon, hvis saucen bliver for tør.

Smag til med salt og peber. Kog spaghettien i nøjagtig den tid, der er angivet på pakken, og server retten med friskrevet parmasan.

TIP: Herhjemme lader Larsen retten simre i 4-5 timer, dét er noget der giver smag - så hvis du har tiden, så vil jeg anbefale at du afprøver det.

Chokolademousse med olivenolie (4 pers)
Ingredienser
150 g mørk chokolade 70%
250 ml piskefløde
100 ml olivenolie


Tilberedning
Smelt chokoladen over vandbad. Imens chokoladen smelter, piskes der en blød flødeskum, dog ikke for blød, for så får man en meget flydende mousse. Når chokoladen er smeltet, tages det af varmen. Under omrøring, hældes olivenolien langsomt, men konstant i, indtil det er blevet en ensartet masse. Flødeskummet vendes i, og så har man en lækker chokolademousse. Chokolademoussen skal serveres med det samme, og må ikke komme i køleskabet, da olivenolien vil skille fra. 

1 kommentar:

  1. Lækker menu..

    jeg foretrækker også at lade min bolognese simre, i et par timer.. Jeg kommer også diverse krydderier i som oregano og basilikum. HVIDLØG meget vigtigt!!!!

    SvarSlet